Kontaktpersoner
 
  Takstblad/priser
 
  Statistik
 
  Flyttemeddelelse
 
  Vandkvalitet
 
  Køb af Display
 
  Målerudskiftning
 
  Historier - fra os..
 
  Principtegning
 
  Vandspareråd
 
  Vedtægter
 
  Ledningsregistrering
 

 

[ En større lækage - der tog lidt tid at finde.... ]
  
På denne side kan du læse om en større lækage vi havde på Fyrtårnsvej i november 2008. Lækagen betød at vi mistede cirka 100.000 liter vand i døgnet - i næsten 3 uger....


 Hvad skete der dog ??

I vores overvågningsprogrammer kan vi løbende følge vandforbruget, på forskellige målere. Et af vore statistikker anvendes til at overvåge eventuelle lækager på ledningsnettet.Først i november 2008 kunne vi se at der var en lækage på mellem 2-3 m3 eller cirka 100.000 liter vand i døgnet. Se grafen...
 

Normalt venter vi lige et par dage, fordi 95% af alle lækager kommer op til overfladen, og så ringer der altid en venlig borger fra byen, og fortæller os hvor vi skal grave. Men en sjældent gang i mellem er vi så uheldige at lækagen ligger lige i nærheden af et defekt kloak- eller drænrør, og så render vandet bare direkte ned kloaken eller fjorden.
Når der så er gået 3-5 dage og vi ikke hører noget fra nogen, går vi igang med et mobilt overvågningsudstyr hvor vi ved hjælp af udstyret og udeluknings-metoden frasorterer områder og gader indtil vi til sidst er helt klar over hvor vi cirka skal lede efter lækagen.
Ved hjælp af udstyret fik vi i løbet af uge 46/2008 sporet os ind til at vi skulle lede øst for Skolestien, dvs. området fra Svinget til Skovgade i Egernsund.
Natten til onsdag d. 19.11. tog vi så på arbejde og lukkede nogle gader af i det mistænkte område - én ad gangen - og til sidst fandt vi ud af at lækagen måtte være enten på Engvej eller Fyrtårnsvej.
Nu er vi nødsaget til at kigge i kloaker og tilspørge de forskellige beboer i gaderne - for så endeligt - fredag d. 21.11. omkring middagstid kan vi konstatere at lækagen er på en stikledning midt på Fyrtårnsvej.

Mange liter vand (måske 2.100.000 liter vand) er forsvundet - mange timers arbejde og bøvl er overstået - men vi er stolte over at det lykkedes os selv at finde lækagen. Der findes specialister der kan det samme - men de koster mange penge at ringe efter...

Se grafen efter lækagen er opsporet...(bemærk at der også er et fald natten til 19.11 - men her har vi også lukket for Fyrtårnsvej 1½ times tid)
 

Bjarne Bohsen, Egernsund den 24-03-2012

 
   EGERNSUND VANDVÆRK a.m.b.a. © 2014
Egernsund Vandværk, c/o Bjarne Bohsen, Kystvej 6a, 6320 Egernsund
  
Home | Top